Correm Junts

Correm Junts és una cursa d’una milla de distància (1.609 metres) homologada per la Federació Catalana d’Atletisme que posa especial atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual.

S’hi pot participar individualment o fer la modalitat millaXperience en equips de 5 persones que es vinculen a una persones amb discapacitat intel·lectual per fer realitat un gran repte: córrer juntes una milla.

L’objectiu de Correm Junts és que les persones amb discapacitat no siguin un grup especial, sinó que corrin conjuntament amb la resta de corredors del mateix sexe i franja d’edat.

El 100% de les inscripcions solidàries es destina als projectes de Fundació Aspasim, per això necessitem persones, entitats, empreses i institucions que s’impliquin en la producció de l’esdeveniment.

Fundació Aspasim

La Fundació Aspasim és una entitat sense ànim de lucre que fa 80 anys que vetlla per a les persones amb discapacitat greu.

Potenciem el benestar i la integració a la societat de les persones amb discapacitat a través de projectes d’assistència i rehabilitació, educatius, ocupacionals, d’habitatge i d’oci.

Així la Fundació Aspasim ofereix suport als centres educatius per a incloure els infants amb discapacitat a l’escola ordinària, té una escola pròpia pels infants que ho necessiten, fa formació sobre inclusió per a professorat, té tallers ocupacionals, gestiona una xarxa d’habitatges, manté un grup de contacontes infantil que fa gira per les escoles…

Esport amb valors

L’aliança Esport amb valors uneix Oxfam Intermón, l’Obra Social Sant Joan de Déu i la Fundació ASPASIM, entitats que ens reconeixem mútuament com a organitzacions compromeses amb la transformació social, que vetllen per l’aplicació de valors, estils i voluntats de supot mutu en els respectius esdeveniments esportius: Trailwalker, Magic Line Sant Joan de Déu i Correm Junts amb la discapacitat intel·lectual.

La Milla de Sarrià – Correm Junts és un esdeveniment esportiu de transformació social a través de la promoció de valors com:

1. Solidaritat conscient i responsable: Per això aportarem els recursos que facilitin als participants el coneixement de les problemàtiques i les causes que les originen, el reconeixement de la dignitat humana i els seus drets, i la presa de consciència de la coresponsabilització per trobar-hi solucions i promoure el compromís individual i col·lectiu com a via per fer-les possible.

2. El destí de la captació: L’aportació econòmica dels participants és significativa i proporcionada a l’esforç físic i a la causa social a la qual va destinada. Els projectes receptors dels donatius beneficien col·lectius i no causes personals. Apliquem criteris de transparència dels projectes beneficiaris i mecanismes de rendició de comptes.

3. Inclusió: Tothom hi ha de trobar oportunitats de participar, a través de la participació adaptada, el voluntariat, la difusió o les aportacions econòmiques.

4. Criteris ètics en les actuacions pròpies i en relació amb empreses col·laboradores, a les quals exigim:

• Respectar els drets humans, el medi ambient i la salut pública;

• Complir la legislació vigent en matèria laboral, de seguretat social, fiscal i relativa a riscos laborals, tant a l’Estat espanyol com en altres països on actua;

• No produir ni comercialitzar productes que perjudiquin la salut, com ara tabac o alcohol d’alta graduació, etc.;

• No estar directament o indirectament relacionada amb la fabricació o el comerç d’armes o de qualsevol altre producte pensat per a actes violents o d’ús militar;

• No produir o comercialitzar productes o serveis ni difondre campanyes que no encaixin amb la imatge i els valors de la Fundació ASPASIM.

 

5. Estil de comunicació: Emprem arguments racionals i/o emocionals sense apel·lar a la caritat ni fer ús del sensacionalisme en les comunicacions públiques.

6. Reconeixement entre entitats: Ens vinculem a altres entitats promotores d’esdeveniments esportius amb valors per donar-nos suport, compartir aprenentatges i difondre conjuntament la solidaritat a través de l’esport.


Oxfam Intermón, l’Obra Social Sant Joan de Déu i la Fundació ASPASIM ens reconeixem mútuament com a organitzacions compromeses amb la transformació social, que organitzem tres esdeveniments, el Trailwalker, la Barcelona Magic Line i la Milla de Sarrià – Correm Junts, que comparteixen valors, estils i la voluntat de donar-nos suport mútuament fent públic aquest reconeixement.

Els nostres amics i amigues

Tots ells ja hi col·laboren. I tu?

Moltes gràcies a tots i totes les persones que han col·laborat amb Correm Junts – Milla de Sarrià: el Marc Màrquez, l’Ana Boadas, el Ramon Pellicer, el Leo Messi, la Judith Mascó, el Xavi Hernàndez, la Martina Klein, el Marc Bartra, l’Àlex Corretja, la Vanesa Lorenzo, el Mag Lari, la Laia Sanz, el Kilian Jornet, el Leo Messi, el Ramón Pellicer, la Núria Picas, el Gerard Piqué entre molts d’altres!

Joan Carles Navarro, un nou amic de la Milla

Helena García Melero i Sergi Roberto se sumen a la nostra causa solidària

Kilian Jornet ens anima a participar de la 5a Milla

Núria Picas, exemple de l’esport català, dóna suport a la Milla

Gràcies Martín Fiz!

La Núria Picas i en Gerard Piqué amb la Milla

La Judit Mascó dóna la sortida a la Milla 2016

L’Ana Boadas, el Leo Messi i el Ramón Pellicer també amb la Milla de Sarrià!

L’Àlex Corretja molt ben acompanyat!!!

La Noe amb la Laia Sanz! Fent amistat!!! 😉

La Judit i el Xavi, amb la samarreta de la 3a edició. Moltes gràcies de col·laborar!

L’Efren Carbonell fent entrega de la samarreta de la Milla a la Martina Klein!